4
Personen30
MinutenMoeilijk
MoeilijkheidsgraadIngrediënten
2 potten Saclà gemarineerde artisjokken
4 rundvleesburgers (elk ongeveer 200 g)
4 burgerbroodjes
8 plakjes spek
200 g pompoen of courgette
4 blaadjes groene of rode salade
Extra vierge olijfolie naar smaak
Mayonaise naar smaak
Zout naar smaak
Peper naar smaak
Bereiding
1 Verwarm de oven voor op 180° C.
2 Was en snijd de pompoen (of de courgette) in dunne plakjes, verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met extra vierge olijfolie en zet in de oven voor ca. 15 minuten.
3 Voeg na 10 minuten de gemarineerde artisjokken van Saclà toe en bak af in de oven.
4 Was en droog de 4 blaadjes sla.
5 Snijd de broodjes doormidden.
6 Verhit een pan met antiaanbaklaag licht ingevet met olie en bak het vlees ca. 4 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout.
7 Bak ondertussen het spek in een andere pan in een paar minuten krokant.
8 Verwijder het spek en rooster het binnenste deel van de broodjes in dezelfde pan.
9 Stel de burger samen, smeer het broodje met een dun laagje mayonaise, bedek het met de pompoen (of de courgette), het vlees, de salade, een dun laagje mayonaise, het spek en de gemarineerde Saclà artisjokken. Eet smakelijk!
Bereiding
1 Verwarm de oven voor op 180° C.
2 Was en snijd de pompoen (of de courgette) in dunne plakjes, verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met extra vierge olijfolie en zet in de oven voor ca. 15 minuten.
3 Voeg na 10 minuten de gemarineerde artisjokken van Saclà toe en bak af in de oven.
4 Was en droog de 4 blaadjes sla.
5 Snijd de broodjes doormidden.
6 Verhit een pan met antiaanbaklaag licht ingevet met olie en bak het vlees ca. 4 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout.
7 Bak ondertussen het spek in een andere pan in een paar minuten krokant.
8 Verwijder het spek en rooster het binnenste deel van de broodjes in dezelfde pan.
9 Stel de burger samen, smeer het broodje met een dun laagje mayonaise, bedek het met de pompoen (of de courgette), het vlees, de salade, een dun laagje mayonaise, het spek en de gemarineerde Saclà artisjokken. Eet smakelijk!