4
Personen40
MinutenMoeilijk
MoeilijkheidsgraadIngrediënten
280g Saclà gedroogde tomaten
200 g voorgekookte couscous
200 g wortelen
200 g paprika
200 g courgette
150 g rode kool
1 prei
Extra vierge olijfolie naar smaak
Verse munt naar smaak
Zout naar smaak
Bereiding
1 Maak alle groenten schoon, was ze en snijd ze in stukken van ongeveer 1 cm, houd ze apart. Maak de prei schoon, was en hak deze fijn en verdeel hem in 4 delen.
2 Bak elke groente enkele minuten apart in een pan, laat ze bruin worden met wat extra vierge olijfolie en een deel van de prei. De groenten moeten krokant zijn. Voeg indien nodig zout toe.
3 Kook 200 ml water in een grote pan. Zet het vuur uit en voeg 200 g voorgekookte couscous toe. Dek af en laat het ca. 4 minuten staan. Voeg zout naar smaak toe en 2 el. extra vierge olijfolie. Roer voorzichtig door met een vork.
4 Snijd de Saclà gedroogde tomaten in stukjes.
5 Voeg de groenten en de Saclà gedroogde tomaten toe aan de couscous en roer zachtjes 2 minuten op laag vuur.
6 Serveer uit met een scheutje extra vierge olijfolie en verse munt. Eet smakelijk!
Bereiding
1 Maak alle groenten schoon, was ze en snijd ze in stukken van ongeveer 1 cm, houd ze apart. Maak de prei schoon, was en hak deze fijn en verdeel hem in 4 delen.
2 Bak elke groente enkele minuten apart in een pan, laat ze bruin worden met wat extra vierge olijfolie en een deel van de prei. De groenten moeten krokant zijn. Voeg indien nodig zout toe.
3 Kook 200 ml water in een grote pan. Zet het vuur uit en voeg 200 g voorgekookte couscous toe. Dek af en laat het ca. 4 minuten staan. Voeg zout naar smaak toe en 2 el. extra vierge olijfolie. Roer voorzichtig door met een vork.
4 Snijd de Saclà gedroogde tomaten in stukjes.
5 Voeg de groenten en de Saclà gedroogde tomaten toe aan de couscous en roer zachtjes 2 minuten op laag vuur.
6 Serveer uit met een scheutje extra vierge olijfolie en verse munt. Eet smakelijk!