4
Personen20
MinutenMoeilijk
MoeilijkheidsgraadGewoon om te weten
Kooktijd 1 uur
Ingrediënten
190 g Saclà Pesto alla Genovese (klassieke basilicum)
1 kg octopus
1 kg aardappelen
1 laurierblad
2 eetlepels extra vierge olijfolie
Zout naar smaak
Verse basilicum naar smaak
Bereiding
1 Breng voldoende water aan de kook met een laurierblad en dompel de octopus onder (gebruik ontdooide octopus, deze wordt malser). Kook het ca. 40 minuten en laat het afkoelen in het kookwater.
2 Was de aardappelen en doe ze in een pan met veel water. Breng aan de kook en kook in ca. 30 minuten. Check tijdens het koken met een vork. Giet ze af, schil ze en snijd ze in stukjes van 2-3 centimeter.
3 Leg de octopus op een snijplank en snijd hem in stukjes. Voeg in een grote kom de aardappelen toe. Roer de olijfolie erdoor, 3 el. Saclà pesto en voeg zout toe, roer voorzichtig.
4 Serveer de octopus en de aardappelen met een lepel pesto en wat blaadjes verse basilicum. Eet smakelijk!
Bereiding
1 Breng voldoende water aan de kook met een laurierblad en dompel de octopus onder (gebruik ontdooide octopus, deze wordt malser). Kook het ca. 40 minuten en laat het afkoelen in het kookwater.
2 Was de aardappelen en doe ze in een pan met veel water. Breng aan de kook en kook in ca. 30 minuten. Check tijdens het koken met een vork. Giet ze af, schil ze en snijd ze in stukjes van 2-3 centimeter.
3 Leg de octopus op een snijplank en snijd hem in stukjes. Voeg in een grote kom de aardappelen toe. Roer de olijfolie erdoor, 3 el. Saclà pesto en voeg zout toe, roer voorzichtig.
4 Serveer de octopus en de aardappelen met een lepel pesto en wat blaadjes verse basilicum. Eet smakelijk!